Δικαιότερο και απλούστερο φορολογικό σύστημα

4 Νοεμβρίου, 2023

Όλες οι συναλλαγές να γίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά ή με κάρτες. Αν όχι υποχρεωτικά, τότε έστω με επιβράβευση αν το κάνει κάποιος κατ’ επιλογή.

Όλοι θεωρούμαστε οικονομικές παραγωγικές μονάδες, όλοι έχουμε έσοδα-έξοδα, κάνουμε ισολογισμό και φορολογούμαστε με βάση τα κέρδη μας.

Σταθεροί και οριζόντιοι φορολογικοί συντελεστές. Όχι έκτακτες εισφορές, τέλη επιτηδεύματος και λοιπές ανοησίες. Ναι σε φορολόγηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας αλλά όχι αν προκύπτει οικονομική αξιοποίησή της που δηλώνεται φανερά.

Μικρότερο κράτος, που κάνει outsource όσες περισσότερες από τις υπηρεσίες του μπορεί, με όρους που να του αποφέρουν κέρδη και να του εξασφαλίζουν τη βασική κυριότητα της υπηρεσίας.

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, πολιτικά, φοροδιαφυγή | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!