Η Cosmote συνεχίζει να παραμορφώνει την ιστοσελίδα μου

7 Σεπτεμβρίου, 2010

Έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι. Ιδιαίτερα μετά τη σημερινή μου συνομιλία με την κυρία από το τεχνικό τμήμα του "Cosmote On The Go". Δε μπορεί να γίνει κάτι, λέει, γιατί αυτό που συμβαίνει είναι πολιτική της εταιρείας και δεν υπάρχει κανείς άλλος με περισσότερες αρμοδιότητες στον οποίο εγώ να μπορώ να απευθυνθώ, παρά μόνο σε εκείνην, κι άμα θέλω να κάνω παράπονα στο website της Cosmote και ίσως να υπάρξει κάποια ανταπόκριση από εκεί, διαφορετικά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προωθήσει εκείνη το αίτημα μου και, χωρίς εγγυήσεις ή υποσχέσεις, ίσως αύριο μεθαύριο να της έχουν δώσει κάποια απάντηση κι αυτή να την προωθήσει σε εμένα και να έχω, κιόλας, λέει, υπομονή! Εγώ να έχω υπομονή; Ο πελάτης που πληρώνει για να έχει "σήμα καμπάνα" να κάνει υπομονή.

Δε θα κάνω υπομονή. Είναι από τα ζητήματα που προκαλούν τις "λυχνίες" μου να ανάβουν!

Ποιο είναι το πρόβλημα; Στο έγραψα και χτες. Η Cosmote μέσα από την υπηρεσία της "Cosmote On The Go", με την οποία παρέχει internet μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας – σχεδόν – όπου κι αν βρίσκεσαι, χρησιμοποιεί κάποιες τεχνικές μείωσης του όγκου δεδομένων που διακινούνται. Μία από αυτές τις τεχνικές είναι να συμπιέζει τις εικόνες που κατεβάζει κανείς κι έπειτα να τις επαναχρησιμοποιεί στους επόμενους χρήστες. Συμπιέζοντας, όμως, τις εικόνες τους χαλάει την ποιότητα. Μερικές φορές μάλιστα πολύ και ενοχλητικά. Έτσι, οι χρήστες που μπαίνουν στην ιστοσελίδα της εταιρείας μου (www.nevma.gr) δε βλέπουν τις εικόνες της όπως αυτές έχουν σχεδιαστεί αλλά αλλοιωμένες. Και αυτό για μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και στην επικοινωνία μέσα από αυτό και παίρνει σοβαρά την εταιρική της εικόνα δεν είναι αποδεκτό.

Γιατί δεν είναι αυτό αποδεκτό:

1. Παραμορφώνει την εταιρική ταυτότητα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αλλοιώνει ή επηρεάζει καν την ταυτότητα μιας εταιρείας. Πόσω μάλλον να την παραμορφώνει και χωρίς να δίνει τρόπους για να σταματήσει αυτό. Από την εικόνα μιας εταιρείας εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό η επιτυχία της και η επιβίωσή της. Πώς να δικαιολογηθεί μια εταιρεία που κατασκευάζει ιστοσελίδες όταν το δικό της web site εμφανίζεται αλλοιωμένο;

2.Αλλοιώνει την επικοινωνία της εταιρείας με τους πελάτες της. Όταν η ιστοσελίδα φτάνει στο χρήστη της ουσιαστικά κάποια αρχεία κατεβαίνουν στον υπολογιστή του από το internet. Αυτά είναι αρχεία κειμένου και εικόνας τις περισσότερες φορές. Τόσο τα κείμενα όσο και οι εικόνες αλλοιώνονται από την Cosmote. Με ποιο δικαίωμα αλλοιώνονται; Έκατσε ποτέ ο ταχυδρόμος να ανοίξει τα γράμματά μας και να τα διορθώσει με οποιαδήποτε δικαιολογία; Αυτά τα κείμενα και οι εικόνες δεν είναι στείρα αρχεία. Είναι υπηρεσίες. Είναι εταιρική ταυτότητα. Δεν έχει το δικαίωμα κανείς να επεμβαίνει σε αυτά.

3. Δεν υπάρχει ενημέρωση για την υπευθυνότητα. Οι χρήστες του "Cosmote On The Go" δεν έχουν ιδέα για αυτή τη διαδικασία. Νομίζουν ότι το αποτέλεσμα που βλέπουν στο browser τους οφείλεται στον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας που επισκέφθηκαν. Βλέπουν www.nevma.gr αλλά αυτό που έχουν λάβει έχει επηρεαστεί από κάποιον ενδιάμεσο, ο οποίος δεν το ανακοινώνει αυτό ανοιχτά.

4. Ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων. Για να πετύχει το στόχο της η εταιρεία αποθηκεύει και κάνει προσβάσιμο στο internet περιεχόμενο στο οποίο δεν έχει τα πνευματικά δικαιώματα.

Θα περιμένω να δω αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά της Cosmote. Στη συνέχεια προσανατολίζομαι να συμβουλευτώ κάποιο δικηγόρο και να απευθυνθώ στην ΕΕΤΤ.

ΥΓ: Διάβασε το χτεσινό άρθρο για να δεις και εικόνες σχετικά με αυτό για το οποίο μιλάω.

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, διαδίκτυο, επαγγελματικά, προσωπικά | rss 2.0 | trackback

2 σχόλια στο “Η Cosmote συνεχίζει να παραμορφώνει την ιστοσελίδα μου”

Ο/η "Επιστολή προς την ΕΕΤΤ για το ζήτημα της αλλοίωσης της επικοινωνίας μέσα από το Cosmote On The Go | Τάκης Μπουγιούρης" είπε:

[…] την ιστοσελίδα μου. Μόνο αυτήν! | Τάκης Μπουγιούρης στο Η Cosmote συνεχίζει να παραμορφώνει την ιστοσελίδα μουΗ Cosmote συνεχίζει να παραμορφώνει την ιστοσελίδα μου | […]

10 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 8:37 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!