Η Cosmote δέχθηκε να σταματήσει να παραμορφώνει την ιστοσελίδα μου. Μόνο αυτήν!

9 Σεπτεμβρίου, 2010

Για να παρακολουθήσεις το θέμα καλό θα ήταν να διαβάσεις τα 2 τελευταία μου post (αυτό και αυτό). Εν ολίγοις, παρατήρησα ότι μέσω Cosmote On The Go οι ιστοσελίδες που κατέβαιναν παρουσιάζονταν αλλοιωμένες μιας και η Cosmote τις συμπίεζε υπερβολικά για να γλιτώσει bandwidth. Καλή σκέψη αλλά τραγικό αποτέλεσμα. Με ενόχλησε αυτό ιδιαίτερα μιας και μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, όπως αυτή στην οποία συμμετέχω, το Nevma, δεν είναι αποδεκτό να εμφανίζει μια μέτρια εικόνα για τη δική της ιστοσελίδα και μάλιστα χωρίς οι χρήστες να γνωρίζουν ποιος φταίει. Έτσι ξεκίνησε ο μαραθώνιος των τηλεφωνημάτων με την Cosmote.

Μέρες τώρα μιλώ καθημερινά μαζί τους εξηγώντας το πρόβλημά μου. Κυρίως μιλώ με μία ευγενέστατη κυρία, την οποία, όμως, η πολιτική της εταιρείας έχει κάνει τον ενδιάμεσο ανάμεσα σε εμένα και το τεχνικό τμήμα που εφαρμόζει την πολιτική της εταιρείας. Κοινώς "χαλασμένο τηλέφωνο". Δεν εξηγούνται αλλιώς τα ερωτήματα "Έχει η ιστοσελίδα σας στατική IP;" ή το "site σας θα αργεί να κατέβει αν δε συμπιέζουμε τις εικόνες σας". Δε φταίει η κυρία! Η εταιρεία χρησιμοποιεί το μέγεθός της έτσι ώστε ο παραπονούμενος να αντιμετωπίζει κάποιον που, από τη μια, δε φταίει και τον λυπάται και, από την άλλη, δεν έχει καν τη δυνατότητα να του λύσει το πρόβλημα γιατί είναι απλός αγγελιοφόρος! Έτσι η διαδικασία παίρνει μέρες.

Παίρνει μέρες αλλά προχωρά, τουλάχιστο. Τελικά, η Cosmote δέχθηκε να σταματήσει να εφαρμόζει τις τεχνικές που προκαλούσαν την αλλοίωση των εικόνων στις ιστοσελίδες αλλά μόνο για τη δική μου. Φυσικά, επειδή παραπονέθηκα, Την ευχαριστώ για αυτό, όμως το θέμα δε μπορεί να λήγει εκεί. Δεν είναι δυνατόν κάθε θιγόμενος από τέτοιες πρακτικές να είναι και γνώστης τεχνικών θεμάτων, όπως η αφεντιά μου, και να περάσει τόσες μέρες στο τηλέφωνο ώστε να δικαιώνεται μόνος του. Ο νόμος σχετικά με τις επικοινωνίες γι' αυτό υπάρχει και σκοπεύω να απευθυνθώ τώρα και στην ΕΕΤΤ για να πάρω κάποια πιο συγκεκριμένη και οριστική απάντηση.

Διότι, ναι, μεν, η ιστοσελίδα μου θα φαίνεται σωστή πλέον μέσα από το Cosmote On The Go αλλά αυτό δε θα ισχύει για όλες τις υπόλοιπες. Και μερικές – πολλές – από αυτές τις έχω φτιάξει για πελάτες μου, οι οποίοι είναι δυνατόν κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι η ιστοσελίδα τους δεν εμφανίζεται όπως έχει συμφωνηθεί και όπως έχουν πληρώσει. Κι επειδή αδυνατώ να ξεκινήσω "σταυροφορίες" και να μαζέψω κάθε πιθανό θιγόμενο από αυτό το ζήτημα για να κινηθούμε όλοι μαζί, θα καταθέσω ένα ερώτημα στην ΕΕΤΤ, που είναι η υπεύθυνη αρχή.

Και θα σας ενημερώνω τακτικά για τις εξελίξεις σχετικά.

εκτύπωση Κατηγορίες: διαδίκτυο, επαγγελματικά, προσωπικά | rss 2.0 | trackback

4 σχόλια στο “Η Cosmote δέχθηκε να σταματήσει να παραμορφώνει την ιστοσελίδα μου. Μόνο αυτήν!”

Ο/η "Tristanos" είπε:

Πολύ καλά έκανες και το κυνήγησες το θέμα και ευτυχώς κατάφερες να βγάλεις άκρη. Αν ταλαιπωρήθηκες στην Cosmote φαντάσου τι θα γινόταν στην περίπτωση που η Cosmote ανήκε στον σκληρό πυρήνα του δημοσίου… Θα έφτανες σε σημείο να τους πλακώσεις στο ξύλο.

10 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 8:25 πμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Ε, δε θεωρώ ότι έβγαλα και άκρη ακριβώς, αλλά, τελοσπάντων. Πάντως, είμαι κατά της βίας, εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις, τόσο ξύλο έφαγες για να το μάθεις!

10 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 10:02 πμ

Ο/η "Tristanos" είπε:

Είσαι προκλητικά ψέυτης αλλά δεν πειράζει… Η βία είναι η οριστική λύση σε πολλά προβλήματα αλλά εσύ στείλε τις επιστολούλες σου :-p

10 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 1:43 μμ

Ο/η "Τάκης Μπουγιούρης » Επιστολή προς την ΕΕΤΤ για το ζήτημα της αλλοίωσης της επικοινωνίας μέσα από το Cosmote On The Go" είπε:

[…] Περισσότερα για το ίδιο το θέμα το ιστορικό του και το τι σημαίνει μπορείς να διαβάσεις στα άρθρα μου των προηγούμενων ημερών με τη σειρά εδώ, εδώ κι εδώ. […]

6 Φεβρουαρίου, 2013 στις 8:34 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!