Χωρίς τον Μάνο Ξυδούς

15 Απριλίου, 2010

Ένας αιώνιος έφηβος και – πώς αλλιώς να τον πεις – πατριάρχης της ελληνικής ροκ και έντεχνης μουσικής σκηνής έφυγε από τη ζωή προχθές, Τρίτη – και, διάολε – 13 Απριλίου 2010. Ο Μάνος Ξυδούς έφυγε αιφνίδια και πρόωρα – λέγεται – από ανακοπή καρδιάς στα 57 του χρόνια. Δε συνηθίζω να γράφω για πράγματα που άπτονται καθαρά ρεπορταζιακού περιεχομένου, όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποτέλεσε για πολλά χρόνια κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής και υπήρξε οπωσδήποτε χαρακτηριστική της φυσιογνωμία. Διατηρώντας ένα προφίλ ρομαντικού ποιητή-αλήτη ο Μάνος Ξυδούς έγραψε μουσική, στίχους, τραγούδησε, συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες (Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας) και βοήθησε την προώθηση πολλών άλλων μεταγενέστερών του (ΟΝΑΡ κ.α.). Έγινε ευρύτερα γνωστός ως ένα από τα βασικά μέλη του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ αλλά διατήρησε και προσωπική πορεία.

Μπορεί να μη σε έχω γνωρίσει από κοντά, εγώ και πολλοί άλλοι που αγάπησαν τη μουσική σου, όμως θα σε σεβόμαστε και θα σε νοσταλγούμε. Εμείς εδώ, εσύ εκεί…

εκτύπωση Κατηγορίες: μουσική, προσωπικά | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!