Το Skype, η Minnie Mouse και η κόρη του Σατανά

31 Μαρτίου, 2010

Το Skype προχτές έβγαλε στο κοινό τη νέα του έκδοση. Η οποία περιέχει ένα νέο "feature". Και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί μόνο σαν bug γίνεται αντιληπτό. Μέχρι πρότινος όταν έκλεινες το Skype δεν το έκλεινες πραγματικά, απλά το εξαφάνιζες από το taskbar (η μεγάλη μπάρα κάτω-κάτω στην οθόνη σου), το "κατέβαζες" κι αυτό συνέχιζε να ζει ήσυχα κι διακριτικά μόνο στο system tray (η μπάρα με τα εικονίδια κάτω δεξιά) μέχρι να το χρειαστείς ξανά. Απλά πράγματα, γνωστά και χρήσιμα. Στη νέα έκδοση – 4.2.0.152 – αυτό σταμάτησε να γίνεται. Αν προσπαθήσεις να κλείσεις το Skype αυτό ούτε κλείνει ούτε κρύβεται. Απλά κατεβάζει το παράθυρό του και μένει ανοιχτό στο taskbar. Και μένει εκεί ότι κι αν κάνεις μες τη μέση και δεν έχει ρύθμιση να το αλλάξεις αυτό. Θα αποφύγω να σου εξηγήσω πόοοσο ενοχλητικό βρίσκω το νέο feature κι εγώ και όλοι χρήστες του Skype. Γιατί, πέρα από κακό feature κάνει και ένα τεράστιο λάθος: χαλάει τη σχέση του χρήστη με το πρόγραμμα, τη συνήθη του συμπεριφορά και την αναμενόμενη καλή λειτουργία, χωρίς, βέβαια, να προσθέτει κάτι σε λειτουργικότητα.

Κάποιος στα forums του Skype πρότεινε να στείλουν όλοι ένα μήνυμα στο support μπας και φιλοτιμηθεί η ομάδα ανάπτυξης και διορθώσει το "feature" στην επόμενη έκδοση. Μπήκα κι εγώ να κάνω το καλό. Δίπλα στη φόρμα παραπόνων ένα περίεργο σκίτσο συμπλήρωνε την εικόνα. Ένα σχέδιο στην αισθητική που χρησιμοποιεί σταθερά το Skype στο site του, όπου αναπαριστά την εκάστοτε σκηνή μόνο με τα αδρά περιγράμματα των χαρακτήρων και των αντικειμένων της. Αλλά αυτή τη φορά ο σχεδιαστής απέτυχε παταγωδώς. Δείτε το σκίτσο… Πρόκειται ξεκάθαρα για τη Minnie Mouse να υψώνει στα χέρια της την Κόρη του Σατανά, η οποία γελά βροντερά με τα παθήματα των χρηστών του Skype λίγο πριν ζευγαρώσει με τον αδερφό της για να φέρει στον κόσμο τον Αντίχριστο, την αποκάλυψη και την ημέρα της κρίσεως. Ουαί ημίν!

εκτύπωση Κατηγορίες: δε βαριέσαι, διαδίκτυο | rss 2.0 | trackback

5 σχόλια στο “Το Skype, η Minnie Mouse και η κόρη του Σατανά”

Ο/η "Cascader" είπε:

Δεν ξέρω πως και τι αλλά εγώ σήμερα κατέβασα (από το auto-update) την 4.2.0.155 και δουλεύει όπως θα έπρεπε…

31 Μαρτίου, 2010 στις 11:09 πμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Κουφάλααα!

31 Μαρτίου, 2010 στις 11:25 πμ

Ο/η "Cascader" είπε:

Εγώ φταίω που έπεσες σε beta CTP με τα debug symbols μέσα; Κάνε ένα update (και την προσευχή σου) και δοκίμασε την τύχη σου!

31 Μαρτίου, 2010 στις 11:29 πμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Τι beta και zabeta! Άμα είναι beta δεν το στέλνεις στον κόσμο…
Προσευχή δεν κάνω. Με παρακολουθεί η κόρη του σατανά και φοβάμαι!

31 Μαρτίου, 2010 στις 12:14 μμ

Ο/η "Κώστας" είπε:

Αυτό που συνέβει είναι feature ΜΟΝΟ για windows 7 για να αξιοποιηθούν τα νέα “jump menus” που σου δίνει. Σε όσους δεν συμβαίνει αυτό έχουν απλά άλλη έκδοση. Φυσικά υπάρχει η λύση για αυτή την πραγματικά ενοχλητική συμπεριφορά. Κλείσε εντελώς το skype και βρες το μέσω του start των windows. Κάνε δεξί κλικ πάνω του και στο Compatibility Mode επέλεξε Windows Vista Sp2. Επέλεξε ΟΚ και απόλαυσε το skype όπως ακριβώς ήταν…

Θα κατηγορήσω πρώτα τη Microsoft γι’ αυτή τη χαζομάρα και στη συνέχεια το Skype που χρησιμοποιεί τα χαζά αυτά features μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν. Αξίζει να αναφέρω πως το ίδιο ακριβώς θα το συναντήσεις και σε πολλά άλλα προγράμματα όπως το MSN.

Έχουμε ακόμα να δούμε πολλά!

2 Απριλίου, 2010 στις 2:22 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!