Monika – Θέατρο Βράχων – 17-06-2009

18 Ιουνίου, 2009

Η monika είναι μια νέα ελληνίδα τραγουδοποιός, μόλις 21 χρόνων (διόρθωση: πλέον είναι παραπάνω, βλ. πιο κάτω για λεπτομέρειες), που πέρυσι κυκλοφόρησε το πρώτο της album, το "Avatar", και άφησε άφωνους κοινό και κριτικούς. Ήταν κατά κάποιο τρόπο η μουσική αποκάλυψη της χρονιάς – ίσως και της δεκαετίας – στην Ελλάδα. Γράφει η ίδια τη μουσική της και τραγουδά σχεδόν αποκλειστικά στα αγγλικά. Παίζει, δε, ένας-θεός-ξέρει-πόσα όργανα.

Χτες βράδυ, 17-06-2009, στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα παρακολουθήσαμε τη συναυλία της, με την οποία κλείνει – γιορτάζει, όπως εξομολογήθηκε – τη φετινή σαιζόν. Οι εντυπώσεις εξαιρετικές! Ένα γεμάτο (!) Θέατρο Βράχων για μια κοπέλα με ένα (!) προσωπικό δίσκο και ελάχιστη ιστορία στο τραγούδι. Ένα κοινό που σα να τη γνώριζει χρόνια. Μουσικές που σα να τις περίμενες χρόνια. Μια υπέροχη βραδιά.

Χίλιους δύο λόγους βρήκα για να εξηγήσω πόσο μου άρεσε. Φρέσκια μουσική, ωραίες ενορχηστρώσεις με μίξεις ηλεκτρικών και μη ήχων, όμορφες εκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών, ένα γλυκύτατο, αμήχανο κορίτσι, μια φωνή οικεία, καθαρή και κρυστάλλινη… Γνώριζα τα τραγούδια που έγιναν επιτυχίες και έπαθα μερικά μικρά σοκ από τραγούδια που δεν γνώριζα και απόρησα πραγματικά πώς είναι δυνατόν να έχουν συλληφθεί και υλοποιηθεί από έναν τοσο μικρό σε ηλικία άνθρωπο. Η πρόγευση που πήραμε από μελλοντικές συνθέσεις πολλά υποσχόμενη, επίσης!

Δες πώς ήταν χτες βράδυ:

Κάποιοι πρόλαβαν και φόρτωσαν τραγούδια από τη συναυλία ήδη στο youtube!

Αξίζει να την παρακολουθήσεις, στο λέω, κοίτα τι τραγούδια γράφει:

Μπορείς να βρεις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το ποια είναι η monika εδώ.

Να και η αφίσσα από τη συναυλία:

Προσθήκη:
Η Μόνικα, όπως μας ενημερώνει ο αναγνώστης "Φαουστ" στα σχόλια (παρακάτω) δεν είναι πλέον 21 χρονών. Λίγο άχαρο να ασχολούμαστε έτσι με την ηλικία της αλλά εφόσον έγινε το λάθος ας διορθωθεί! Τίποτε δεν αλλάζει τις εντυπώσεις παρολαυτά…

εκτύπωση Κατηγορίες: ήμουν εκεί, μουσική | rss 2.0 | trackback

5 σχόλια στο “Monika – Θέατρο Βράχων – 17-06-2009”

Ο/η "popitsi" είπε:

Σου έχει τύχει ποτέ να μουδιάζει το σαγόνι σου και να χάσκεις σαν καθυστερημένο με το στόμα ανοιχτό; E… εγώ το έπαθα με τούτο το κομμάτι!

18 Ιουνίου, 2009 στις 4:05 μμ

Ο/η "Φαουστ" είπε:

Να σου πω οτι δεν ειναι 21 τωρα ποια ειναι 23 μπορει και 24 περασαν χρονια μεχρι να την μαθει ο κοσμος…

22 Ιουνίου, 2009 στις 2:23 πμ

Ο/η "karabian" είπε:

Hmoun ki egw ekei 🙂
Xairomai pou to zeygos provallei to diaforetiko mesw toutou tou blog…
Be good…

22 Ιουνίου, 2009 στις 2:08 μμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Δίκιο έχει ο “Φάουστ”. Η κοπέλα έχει ένα δίσκο και αυτό δικαιολογεί τό ότι πέρασαν χρόνια να τη μάθει ο κόσμος. Είναι, όμως, λίγο παρήγορο το ότι “αυτός” ο κόσμος παρόλη τη μούφα που του πασάρουν συστηματικά μπορεί που και που να αναγνωρίζει κάτι αξιόλογο…

22 Ιουνίου, 2009 στις 5:32 μμ

Ο/η "Πόπη Παπαναστασίου » Blog Archive » Φτου κι απ’την αρχή!" είπε:

[…] στο θέατρο Βράχων τον Ιούνιο που μας πέρασε και μας "έπεσε το σαγόνι". Τώρα έχεις άλλη μια ευκαιρία να την απολαύσεις outdoors […]

4 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 3:08 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!