Παρίσι, μια πόλη για να ζεις

25 Μαΐου, 2009

Άρτι αφιχθείς εκ Παρισίων, οφείλω να ομολογήσω ότι η πόλη αυτή δικαίως έχει τη φήμη που τόσα χρόνια την ακολουθεί. Δεν ξέρω αν είναι πράγματι η πόλη του φωτός. Ήταν τόση η κούραση από τις πολύωρες καθημερινές περιπλανήσεις – και τόσο μεγάλη η διάρκεια της μέρας αυτό τον καιρό – που λίγο πρόλαβα/άντεξα να δω από τα βραδινά φώτα της. Πρόλαβα όμως να λιώσω παπούτσια στους ατελείωτους ορόφους των μουσείων της, να ξεκουραστώ στα τεράστια, καταπράσινα πάρκα της, να ταξιδέψω με το δαιδαλώδες μετρό της, να δοκιμάσω γαλλικό φαγητό και κρασί στις γραφικές μπρασσερί και άλλα πολλά.

Το Παρίσι είναι μια μια πόλη για να ζεις. Υπάρχει χώρος για όλα! Λεωφόροι, μουσεία, πλακόστρωτα, ποδηλατόδρομοι, καφέ, εκκλησίες, πάρκα, κόσμος, τουρισμός, εκθέσεις, ο Σηκουάνας… Όλα συνυπάρχουν αρμονικά δημιουργώντας μια πόλη με εξαιρετικό και μοναδικό χαρακτήρα. Σίγουρα έχει τα προβλήματά της (καθαριότητα, πολλούς μετανάστες που δεν έχει απορροφήσει κλπ). Αισθάνεσαι, όμως, παντού πως η ποιότητα ζωής είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα.

Αν θες να δείς που πήγα και τι είδα δες αυτό το χάρτη. Είναι ένας καλός οδηγός για το τί μπορείς να κάνεις στο Παρίσι σε 5 μέρες, αν έχεις κάμποσο κουράγιο. Σύντομα και φωτογραφίες… Για την ώρα, μουσική…

εκτύπωση Κατηγορίες: προσωπικά | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!