Roger Waters, Terra Vibe 18-06-2006

6 Νοεμβρίου, 2007

Οποιαδήποτε άποψη και αν εκφέρω δεν πρόκειται να είναι ούτε κατά το ελάχιστο αντικειμενική. Ο συγκεκριμένος κύριος – "the creative genius of the Pink Floyd", όπως ευθαρσώς και, μάλλον, δικαίως, αυτοσυστήνεται – έχει υπάρξει μία από τις μεγαλύτερες επιρροές και συγκινήσεις της ζωής μου. Οι Pink Floyd, με το ακαταλαβίστικο όνομα και την απόκοσμη πρωτοπορία του, το συγκρότημα του οποίου ηγήθηκε στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής του/τους, μπορούν στα σίγουρα να τοποθετηθούν στην κορυφή της προσωπικής μου παγκόσμιας κατάταξης ροκ συγκροτημάτων ever.

Σίγουρα δεν είμαι αντικειμενικός κριτής, γιατί τους έχω λατρέψει τόσο πολύ σε σημείο που να αρχίσω να αναγνωρίζω δεισιδαιμονικά στοιχεία (πχ το αγαπημένο μου album "The Wall" ηχογραφήθηκε τον Ιούνιο του 1979, όταν, δηλαδή, γεννήθηκα!). Μη με παίρνετε στα σοβαρά δεν πειράζει! Οι άνθρωποι τούτοι, κυρίες και κύριοι, έδειξαν το δρόμο πολλά χρόνια πριν. Χάρη σε αυτούς κάποτε η μουσική άλλαξε και δεν έμεινε ίδια – πλεονασμός!

Όμως, δεν επρόκειτο για μουσική που στερείται από στίχους με νόημα. Οι στίχοι του κυρίου από πάνω περιέγραψαν με σπάνια πυκνότητα τις αγωνίες και τα άγχη του σύγχρονου τρόπου ζωής. Τα περισσότερα album τους είναι μονοκόμματα αρχιτεκτονήματα που καλύτερα νοούνται ως ολόκληρα έργα παρά ως μεμονωμένα τραγούδια. Στοπ, εδώ, βαριέσαι ήδη, το ξέρω – λυπάμαι!

Αυτος ο κύριος, το λοιπόν, το καλοκαίρι του 2006 – το μήνα που γεννήθηκα (!) – ήρθε στην Αθήνα μόνος, χρόνια χώρια από το υπόλοιπο group – για μια συναυλία στο Terra Vibe. Ήταν η μοναδική ευκαιρία της ζωής μου μέχρι στιγμής να παρακολουθήσω κάτι που ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα συνέβαινε στην Ελλάδα. Και αυτό λόγω ηλικίας κι όχι για κάποιον άλλο λόγο. Ιδού και τα διαπιστευτήριά μου:

Ιδού και δύο λάτρεις της καλής ροκ μουσικής επί του χόρτου:


(από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι: Τάκης και Κώστας)

Δε θα μπορούσε να μη μνημονευθεί και ένας άλλος κύριος, νέος μιας άλλης εποχής:

Run, rabbit run
Dig that hole, forget the sun
And when at last the work is done
Don’t sit down it’s time to dig another one

εκτύπωση Κατηγορίες: ήμουν εκεί, μουσική | rss 2.0 | trackback

2 σχόλια στο “Roger Waters, Terra Vibe 18-06-2006”

Ο/η "Kώστας" είπε:

Μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου…ήμουν όντως εκεί…και χαίρομαι που ήμουν μαζί σου…

8 Νοεμβρίου, 2007 στις 7:13 μμ

Ο/η "Bob Dylan – Terra Vibe 29 Μαΐου 2010 | Τάκης Μπουγιούρης" είπε:

[…] κόσμο που θα μαζευτεί. Γιατί θα μαζευτεί κόσμος (έχω βρεθεί εκεί μαζί με άλλους 25 με 30 χιλιάδες ανθρώπους)! Μέχρι τότε, […]

18 Μαρτίου, 2010 στις 12:21 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!