Γράμματα στο γιο μου – Να εκτιμάς τους ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσένα

2 Νοεμβρίου, 2023

Στη ζωή θα συναντήσεις πολλών ειδών ανθρώπους. Ένα πολύ κακό ανθρώπινο χαρακτηριστικό είναι ο φθόνος για τους ανθρώπους που κάνουν ή ξέρουν κάτι καλύτερα από εμάς.

Να τους εκτιμάς αυτούς τους ανθρώπους. Να χαίρεσαι που βρέθηκαν μπροστά σου και σου έδειξαν το δρόμο για κάτι καλύτερο. Να μην τους κακίζεις και να μην τους γυρνάς την πλάτη. Ακολούθησέ τους και, αν αυτό είναι εφικτό, γίνε ένας από αυτούς στον τομέα σου.

Βρες τους, άσε τους να σπρώξουν τη σκέψη σου στα όριά της, άσε τους να σε ξεβολέψουν. Οτιδήποτε άλλο είναι μικρότητα και αυτή είναι είναι ασφυκτική.

Αυτή την 28η Οκτωβρίου του 2023 άκουσες για πρώτη φορά για κάτι που λέγεται πόλεμος και είναι πολύ κακό και για την ειρήνη. Και μου ζητούσες να στα δείξω σε φωτογραφίες για να τα καταλάβεις. Κι εγώ σου έδειχνα φωτογραφίες στο internet από στρατιώτες στο βουνό και μετά το περιστέρι σύμβολο της ειρήνης και σου έλεγα ότι τώρα αυτοί είναι φίλοι και σου έδειχνα παιδιά σε γαϊτανάκια. Και σου άρεσε ένα τραγουδάκι που έλεγε “όχι όπλα και θανάτοι” και μου ζητούσες να σου δείξω αυτό το “θανάτοι”.

εκτύπωση Κατηγορίες: babyK | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!