Ηλέκτρα-project / Λ. Αμβρακία (με την αρωγή του internet)

9 Δεκεμβρίου, 2008

Πώς θα έφτιαχνες μια αφίσα για ένα θεατρικό έργο; Την Ηλέκτρα ας πούμε. Καλά, όχι εγώ! Δεν είναι εύκολο πράμα. Χρειάζεται διαίσθηση και φαντασία και καλλιτεχνικό δαιμόνιο. Ιδίως όταν η παράσταση αυτή δεν υπάρχει καν ακόμη και, μάλλον, δε θα υπάρξει παρά μόνο στο μυαλό σου!

Καταρχή, διαβάζεις ό,τι Ηλέκτρα βρεις και βλέπεις επίσης όποια Ηλέκτρα πετύχει το μάτι σου. Μετά περνάς ώρες σε θεατρικά αρχεία. Και, τέλος, αρχίζεις να σχεδιάζεις την ιδέα σου. Κατεβάζεις μπόλικες, σχηματοποιείς στο μυαλό σου κάποιες εικόνες που θες να αποδώσεις, τις δικαιολογείς μέσα σου, ακόμη και αν σου παρουσιάστηκαν αυθόρμητα. Έπειτα, ψάχνεις να βρεις τρόπο να υλοποιήσεις αυτό που φαντάστηκες.

Ψάχνεις να βρεις μέρος:


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

 Και βεβαιώνεσαι ότι ο καιρός θα είναι αρκούντως συννεφιασμένος και υγρός αλλά όχι πάρα πολύ διότι δε θα μπορείς να τραβήξεις τα πλάνα που σκοπεύεις.

Μετά, και αφού φορτώσεις ό,τι νομίζεις οτι θα χρειαστείς – μαζί με ένα μοντέλο για να σου κάνει την Ηλέκτρα – λες στον Τάκη να σε πάει εκεί – κατά προτίμηση με μια στάση στην Πάτρα, που έχει και ωραία μεζεδοπωλεία.

Το αποτέλεσμα:


Όλα έτοιμα…

Τρέξεεε, θα βρέξει!

Άψογα! Η Ηλέκτρα, ακόμη αμόλυντη, κουβαλά το άχθος που της μέλλει…

"Θέλει θυσίες η τέχνη" ή "Θα κυλιστείς και στις λάσπες για την τέχνη"

The team!

Αυτά, είχα να σας διηγηθώ. Μέσα σε 24 ώρες και 700 περίπου χιλιόμετρα, έγιναν όλα και ήταν λες και πέρασε ένα τριήμερο…

εκτύπωση Κατηγορίες: ήμουν εκεί, προσωπικά | rss 2.0 | trackback

1 σχόλιο στο “Ηλέκτρα-project / Λ. Αμβρακία (με την αρωγή του internet)”

Ο/η "popitsi" είπε:

mhpws na se balw na mou grapseis to keimeno ths ptuxiakhs? e? fantastike takouli, pou ta grafeis toso fantastika!!!
htan ena 24wro pou tha to thimamai gluka…

10 Δεκεμβρίου, 2008 στις 2:12 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!