“Sweeney Todd”

11 Φεβρουαρίου, 2008

Μάλλον απογοητεύτηκα. Τεχνικά μια άψογη ταινία με ατμόσφαιρα, φωτογραφία, σκηνικά, κοστούμια.., απ’ όλα. Αλλά!

Η ιστορία του Sweeney Todd ειπωμένη πολύ βιαστικά (γιατί υπέστη τα όσα υπέστη;), η ιστορία εκδίκησης πολύ σύντομη (θα περίμενα κάτι περισσότερο α λα Κόμη Μοντεχρήστο), το πολύ αίμα αδιάφορο (λίγο ενοχλεί, λίγο δε λέει και κάτι το ξεχωριστό), η μουσική πολύ ομοιόμορφη (Danny Elfman που είσαι!), η ιστορία αγάπης ανεξήγητη και ανολοκλήρωτη (τι απέγιναν οι δύο νεανίες;). Όπως και να ‘χει, όμως, ο Burton δημιουργεί για άλλη μια φορά έναν φοβερό, αλλόκοτο κόσμο με αντανακλάσεις του πραγματικού, είναι αδύνατον να μην το προσέξεις.

*****

εκτύπωση Κατηγορίες: είδα, σινεμά | rss 2.0 | trackback

2 σχόλια στο ““Sweeney Todd””

Ο/η "popitsi" είπε:

Εμένα για να πω την αμαρτία μου, μου άρεσε πολύ η ταινία, τα αίματα με ενόχλησαν λίγο αλλά το ξεπέρασα γρήγορα. Η αλήθεια είναι ότι ο Danny Elfman έκανε αισθητή την απουσία του αλλά το Sweeney Todd υπάρχει με την μορφή μιούζικαλ από το 1979 χάρις των Στίβεν Σόντχαϊμ και Χιου Γουίλερ, οπότε η μουσική την οποία ενσωμάτωσε ο Μπάρτον στην ταινία είχε ήδη γραφτεί. Όσο για τα αναπάντητα ερωτήματα που αφήνει στο τέλος δεν συμφωνώ. Νομίζω πως προτιμώ όταν δεν μου σερβίρουν τα πάντα έτοιμα αλλά με αφήνουν να πλάσω με την φαντασία μου happy endings. Άλλωστε η τελευταία ατάκα του μπαρμπέρη προς την κόρη του ήταν “ξέχνα αυτό το πρόσωπο”. Εμένα κάτι μου λέει αυτό…

12 Φεβρουαρίου, 2008 στις 1:54 μμ

Ο/η "george" είπε:

Συμφωνώ και με τους δύο προλαλήσαντες στα σημεία και δεν θα πρωτοτυπίσω καθόλου λέγοντας τα εξής:

– Μουσική, σούπα. Α ρε Ντάνι… α ρε ντανι…
– Σκηνοθεσία και τα συναφή, κλασικά Μπαρτονικό υπερθέαμα (βλ. και γ*μώ)
– Ιστορία, βιαστικό αλλά με στιγμές μεγαλείου (όπως λέμε “forget this face”, το οποίο όμως δεν είχε ούτε το 1/10 της δραματικότητας που του άξιζε)
– Ερμηνείες, λίγο φλάτ αλλά γενικά καλές με νικήτρια την Έλενα Μπόναμ

Δεν θα το ξαναδώ όσο παίζεται όπως υπολόγιζα, αλλά δεν με χάλασε καθόλου μα καθόλου που το είδα στη ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΗ οθόνη.

Αϊ φιιιιιιιιλ γιουυυυυυ Τζοαααααανααααααα…

12 Φεβρουαρίου, 2008 στις 2:31 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!