Ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα του 2010

3 Μαρτίου, 2010

Με μεγάλη υπερηφάνεια, ως Έλλην και άνθρωπος της επιστήμης και της τεχνολογίας, διαβάζω σήμερα το ραπόρτο της EETT για την πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα (Δ' τετράμηνο 2009). Μην πας να το διαβάσεις θα σου πω το ζουμί:

  • Έχουμε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρυζωνικές συνδέσεις συνολικά.
  • Δηλαδή κοντά στο 20% του πληθυσμού (σε διείσδυση).
  • Είμαστε 5οι από το τέλος στη σχετική κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (των 27, όχι των 12 ή των 15).

Λιγότερη ευρυζωνικότητα έχουν μόνο η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Βουλγαρία! Περισσότερη έχουν, όχι μόνο η Σουηδία και το Λουξεμβούργο αλλά και η Εσθονία, η Κύπρος και η Λιθουανία. Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η εξέλιξη της ευρυζωνικότας στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια και ακολουθεί το συγκριτικό διάγραμμα για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καμαρώστε:

Και γεννώνται εύλογα τα ερωτήματα! Γιατί η ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα δεν ακολούθησε τη διείσδυση που ακολούθησε η κινητή τηλεφωνία; Γιατί στο χωριό μου έσκασε μύτη ADSL βρόχος για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι (2009); Μήπως επειδή ήταν τόσο φτηνή και προσιτή (η ευρυζωνικότητα); Μήπως γιατί ο ΟΤΕ ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους; Μήπως γιατί έχει επιδείξει υψηλή εταιρική υπευθυνότητα; Μήπως γιατί έχει "σήμα – σήμα καμπάνα";

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, διαδίκτυο, πολιτικά | rss 2.0 | trackback

2 σχόλια στο “Ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα του 2010”

Ο/η "Sophia" είπε:

XA, εγώ ακόμα μαλώνω με τον ΟΤΕ γιατί στο δικό μου, δεν προβλέπεται ακόμα να σκάσει αυτή η ευρυζωνικότητα, ενώ τα καλώδια για το διπλανό ακριβώς κέντρο, περνάνε στα 300 μέτρα σε ευθεία…..

3 Μαρτίου, 2010 στις 2:49 μμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

1-1-4! Ή, αλλιώς, ξεκίνα να σκάβεις μόνη σου, πέρνα την ίνα με έξοδά σου και μετά βγες στα κανάλια να πεις τον πόνο σου (τους αρέσουν αυτά) και τότε κάποιος θα ευαισθητοποιηθεί, ενδεχομένως…

Είναι πολύ μακριά το χωριό σου; Γιατί το δικό μου είναι μόλις 2 ώρες και κάτι από την Αθήνα, κατά τα άλλα.

3 Μαρτίου, 2010 στις 3:24 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!