Ποτέ μη βάλεις blog στην OTEnet!

5 Νοεμβρίου, 2008

Τα ήξερες, Τάκη, δε σου έφταιγε κανένας. Τι πας και ψάχνεις web hosting στην Ελλάδα; Για να φας πάλι τα μούτρα σου με τις αμέτρητες ηλιθιότητες των ανίκανων! Ποιο είναι το τελευταίο φρούτο που μου ξεφούρνισαν; To mod_rewrite λέει του Apache:

δεν επιτρέπεται σύμφωνα με την πολιτική ασφαλείας της υπηρεσίας web hosting…

Άι συχτίρ! Ποιο; Το mod_rewrite! Πολιτική ασφάλειας, λέει. Ουστ! Ναι, ρε το θέλω το mod_rewrite, σε όλο τον κόσμο οι ISPs το παρέχουν εκ των προτέρων. Και είναι πολύ χρήσιμο για ένα blog, και – τι σας νοιάζει – εγώ εν πάση περιπτώσει το χρειάζομαι!

Με συγχωρείτε και που βλαστημώ και που σας μπλέκω με τεχνικά ζητήματα αλλά θέλουν ξύλο οι άνθρωποι. Και τι φταίει ο δυστυχής πελάτης μου που θέλει μια ελληνική εταιρεία που να του κόψει ένα ωραίο ελληνικό τιμολόγιο να το βάζει όμορφα στα έξοδά του και όχι μια άγνωστη – αλλά αξιόπιστη – εταιρεία στο Τέξας ή την Οκλαχόμα με servers 2000 πόδια κάτω από το έδαφος; Καλά να πάθει κι αυτός κι εγώ.

Και θυμάμαι και τότε που – η άλλη ανεκδιήγητη – η Forthnet μου έλεγε ότι:

μέσω του Tomcat δεν επιτρέπονται τα file uploads…

Και πιο παλιά που – πάλι η ΟΤΕnet – ισχυριζόταν πως:

στον Tomcat της δεν υποστηρίζει Servlets. Και αυτό για λόγους ασφάλειας

Κύριοι, είστε άθλιοι και παρέχετε άθλιες και πανάκριβες υπηρεσίες. Αντίο από εμένα, τα site μου θα μεταναστεύσουν ένα-ένα.

εκτύπωση Κατηγορίες: διαδίκτυο, τεχνολογία | rss 2.0 | trackback

4 σχόλια στο “Ποτέ μη βάλεις blog στην OTEnet!”

Ο/η "antonis" είπε:

Τάκη, δυστυχώς οι ‘μεγάλοι’ του web hosting έτσι λειτουργούν στην Ελλάδα. Προφανώς έχουν σοβαρότερες δουλειές από τα δικά σου και τα δικά μου τα site. Οπότε καλύτερα να μην τους ενοχλούμε κιόλας… Καλύτερα να στραφείς σε κάποιον μικρότερο του χώρου(αν έχεις ανάγκη το τιμολόγιο), που μπορεί να μην έχει το bandwidth ή τα μεγάλα datacenter, έχει όμως καλύτερο support και ευελιξία στις υπηρεσίες που σου προσφέρει…

7 Νοεμβρίου, 2008 στις 12:10 πμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Όχι, οι άνθρωποι θέλουν ξύλο! Κανονικό ξύλο. Πρόκειται περί απλής ανικανότητας. Όλη η τεχνολογία είναι έτοιμη εκεί έξω να την πάρουν, να την αλλάξουν, να την αγοράσουν! Οτιδήποτε. Αλλά όχι, αυτοί εκεί, στη γυάλα τους. Εν πάση περιπτώσει! Προσπάθησα πολύ να τα βγάλω πέρα μαζί τους και υπάρχουν περιπτώσεις όπου πελάτες μου τους θέλουν για άσχετους λόγους. Πχ ο άλλος έχει 4-5 υπηρεσίες της ΟΤΕnet (internet, τηλέφωνο, κλπ) και τον βολεύει να βάλει άλλη μία στον ίδιο λογαριασμό. Εγώ, πώς είναι δυνατόν να προβλέψω ποτέ τι νέο θα μου ξεφουρνίσουν αυτή τη φορά; Αυτή τη φορά ήταν το mod_rewrite! Την άλλη τα file uploads του Tomcat. Πιο πριν τα servlets. Τα ‘χω γράψει όλα αυτά παλιότερα…

Έχεις ένα δίκιο για τους “μικρούς” που λες. Απλά, πώς να μη φοβάμαι τα “νέα” προβλήματα που θα προκύψουν με αυτούς. Ιδίως τη στιγμή που ξέρω ότι αυτοί αγοράζουν έτοιμες λύσεις για web hosting και απλά τις διαχειρίζονται με έναν-δύο admins. Ακόμη πειραματίζομαι με τα πάντα κι έχουν βγει πολλά συμπεράσματα κι άλλη τόση εμπειρία! Και θα σας τα λέω…

7 Νοεμβρίου, 2008 στις 11:14 πμ

Ο/η "karabian" είπε:

Takouli rikse mia matia edw, http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4487318

Mpaineis aragessssss sto koutaki pou ftiaxnoun gia ton Ellina blogger? De rwtaw an xwras 🙂 alla an ideologika se kalyptei !
Bye trelo agori…

18 Νοεμβρίου, 2008 στις 1:46 μμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Φύσει αδύνατον να χωρέσω σε κουτάκια και άλλα δοχεία. Ωραίες οι στατιστικές και αμείλικτες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση των blogs λίγο αποτυχημένη. Υπάρχουν τόσων πολλών ειδών blogs, με ειδική θεματολογία, πολιτική θεματολογία, προσωπικά, δημοσιογραφικά κ.α. που η στατιστική που λέει ότι:

Η πλειονότητα των bloggers προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς (38%), ενώ ένα υψηλό ποσοστό δεν θεωρεί πως κάποιο πολιτικό κόμμα βρίσκεται κοντά στις δικές του απόψεις και ιδέες (32%).

είναι απλά εκτός θέματος. Ίσως να είχε νόημα αν μιλούσαμε μόνο για τα πολιτικά blogs. Αλλά έτσι γενικά;

Ακόμη, η αίσθησή μου είναι ότι τα blogs είναι άλλη μια απόδειξη της μοναχικότητας – της έκφρασης – του σύγχρονου ανθρώπου. Εκείνου του ανθρώπου που δεν ικανοποιείται (ή είναι απογοητευμένος ή του είναι μεγάλη πολυτέλεια χρονικά και οικονομικά ή…) να συνέρχεται σε μια πραγματική “εκκλησία του δήμου” (ή ένα κόμμα ή μια οργάνωση ή…), όπου οι απόψεις ζυμώνονται και συλλογικές κινήσεις πραγματοποιούνται. Επομένως, αυτή η virtual “εκκλησία της μπλογκόσφαιρας” δεν είναι καθόλου “του δήμου”.

Κρίνω, ίσως, λίγο εξ ιδίων, όμως διαβάζω πολλά blogs καθημερινά για να βγάλω αυτή τη δική μου στατιστική…

20 Νοεμβρίου, 2008 στις 1:19 πμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!