Όταν μεγαλώσω θέλω να με αγοράσει η Google!

7 Νοεμβρίου, 2007

Κάπως έτσι θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε μια φράση η ολοένα και αυξανόμενη αγοραστική δεινότητα – μανία (?), στρατηγική (?) – της Google.

Είσαι εταιρεία πληροφορικής; Έχεις κάτι καλό και αρκούντως πρωτοποριακό; Δεν προβλέπεις να τη βγάζεις καθαρή για πολλά χρόνια ακόμη; Ε, λοιπόν, η καλύτερη ευχή που έχεις να κάνεις είναι να σε μυριστεί η Google, ή κάτι σαν κι αυτήν εν πάση περιπτώσει, και να σε αγοράσει.

Για του λόγου το αληθές ιδού η λίστα των εξαγορών της Google ως έχει μέχρι σήμερα από τα forums του webmasterworld.com: Google acquisitions. Η λίστα βγάζει μάτι! Ό,τι μοδάτο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σε Ευρώπη και Αμερική η Google το ζαχάρωσε, το πλεύρισε και το καβάντζωσε! Μερικά τρανταχτά – buzzword – ονόματα: Double Click, YouTube, Picasa, Urchin κλπ.

Εγώ, πάντως ανησυχώ που η Google βρίσκεται πίσω από σχεδόν κάθε κλικ που γίνεται στο διαδίκτυο, που ταυτόχρονα θέλει να μου σπρώχνει τα ανάλογα διαφημιστικά, παράλληλα να μου κρατά τα emails μου και να μου συντηρεί τα έγγραφά μου ενώ έχει τη δύναμη να μου δίνει αυτό που εκείνη θεωρεί "σχετικό" στις αναζητήσεις μου. Google ίσον ισχύς ίσον εξουσία. Είναι μια καλή μηχανή αναζήτησης, ΟΚ, ως εκεί!

Γι’ αυτό κι εγώ ως πληροφορικάριος νέος και φιλόδοξος σας λέω, δε θέλω τίποτε άλλο, θέλω όταν μεγαλώσω να με αγοράσει η Google…

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, διαδίκτυο | rss 2.0 | trackback

1 σχόλιο στο “Όταν μεγαλώσω θέλω να με αγοράσει η Google!”

Ο/η "Google Chrome OS – Να ‘τα μας! | Τάκης Μπουγιούρης" είπε:

[…] Εξαγορές εταιρειών που ήταν είτε ανταγωνιστικές είτε πράγματι προσέφεραν κάτι που η Google είχε τενολογικά ανάγκη […]

8 Ιουλίου, 2009 στις 7:07 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!