Αναγάγουμε δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμιστή της σωτηρίας της πατρίδας

16 Μαΐου, 2012

Ο Κάρολος Παπούλιας είπε αυτό που κανείς τους δεν έλεγε και πίσω από το οποίο όλοι κρύβονταν. Το είπε μπροστά στα μούτρα τους και κανείς δεν κοκκίνισε. Διάβασε τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της 14ης Μαΐου 2012. Στη σελίδα 11-12 σε στιχομυθία του με τον Κουβέλη λέγονται τα εξής:

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ:
… Λυπάμαι, αλλά μια τέτοια κυβέρνηση από προσωπικότητες, αν δεν εξασφαλίζει αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να σταθεί, δεν θα σταθεί…

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:
Με συγχωρείτε. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ:
Αυτό είπα.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:
Δηλαδή, το χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ:
Αυτό είπα, η συμμετοχή του δευτέρου κόμματος. Διότι κύριε Πρόεδρε, …

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:
Αναγάγουμε δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμιστή της σωτηρίας της πατρίδας.
(Εγώ τα μεγάλωσα τα γράμματα, δε φώναζε ο Παπούλιας)

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ:
Κύριε Πρόεδρε, εγώ δεν θα παρακολουθήσω αυτή τη διατύπωση…

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:
Μάλιστα.

Αυτό είναι! “Αναγάγουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμιστή της σωτηρίας της πατρίδας”. Το είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθαρά. Κατάφεραν όλοι τους να κρυφτούν πίσω από το 17% του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας τα ποσοστά του να ανεβαίνουν έμεινε αδιάλλακτος και αμετακίνητος και όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, βάζοντας τον όρο να συνεργαστεί μαζί τους ντε και καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που θα μπορούσαν να σχηματίσουν έτσι κι αλλιώς κυβέρνηση! Βρέθηκαν όλοι ταυτόχρονα παγιδευμένοι ο ένας στην παγίδα του άλλου για το ποιος θα φανεί ότι ευθύνεται για τη μη δημιουργία κυβέρνησης.

Η σωτηρία της πατρίδας εξαρτήθηκε από τη συμμετοχή ή μη στην κυβέρνηση ενός κόμματος που πήρε 17%!

Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το τι έγινε στις εκλογές αυτές, τι απόψεις ανταλλάχθηκαν ή αν κάποια πρόταση ήταν ικανή να μας πάει ένα βήμα μπροστά. Είναι άλλη μια απόδειξη του επιπέδου του ελληνικού πολιτικού σκηνικού. Αυτού του σκηνικού που έχει καταλάβει ότι αποδοκιμάζεται, ότι ο χρόνος του τελειώνει αλλά επιμένει μέχρι τελικής πτώσεως στις παλιές καλές τακτικές. Είναι κι αυτό μια μορφή συνέπειας.

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, πολιτικά | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!