Αναμνήσεις από τον καιρό του δημοψηφίσματος του 2015

22 Μαΐου, 2019

Ήταν το μακρινό 2015, το σαββατοκύριακο που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα και μόλις είχαμε μπει στα capital controls. Βρεθήκαμε τότε στη Λάρισα με τον Κώστα φιλοξενούμενοι του Φώτη Κόκκορα, καθηγητή Πληροφορικής στα ΤΕΙ και του Βαγγέλη Αθανασιάδη, μέλους της Ελληνικής κοινότητας του WordPress εκεί, για ένα σεμινάριο με θέμα το WordPress στο ΤΕΙ. Δύο γεγονότα αυτών των ημερών μου θύμισαν έντονα εκείνο το σαββατοκύριακο.

1. Πριν από μερικές ημέρες, λοιπόν, μίλησα ξανά με έναν πελάτη, που παρολίγο τότε να κλείσουμε μια δουλειά μαζί. Μάλιστα, στις τελευταίες σημειώσεις μου στην καρτέλα του είχα γράψει “έκλεισε η δουλειά”. Και μετά τίποτα. Η επικοινωνία είχε σταματήσει εκεί και δεν είχα μάθει ποτέ τι έγινε. Προχτές που τον είδα ξανά, μου είπε “τα είχαμε πει πριν τέσσερα χρόνια, αλλά δεν προχωρήσαμε το project λόγω capital controls”. Το μυστήριο είχε λυθεί.

2. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο συνάντησα δύο παιδιά στο WordCamp Athens, τα οποία μου εκμυστηρεύθηκαν ότι ξεκίνησαν να ασχολούνται με το WordPress με αφορμή εκείνο το σεμινάριο, ως φοιτητές, και τώρα πλέον εργάζονται στο χώρο. Σίγουρα δεν ευθύνομαι εγώ για όλη τη σταδιοδρομία τους, θα είχαν σίγουρα καλούς δασκάλους και θα έριξαν μπόλικη δουλειά, όμως τώρα έχω ένα λόγο παραπάνω να πιστεύω ότι εκείνα τα WordPress-o-ταξίδια ήταν κάτι παραπάνω από απλώς απολαυστικά.

Βέβαια, είναι αδύνατο να ξεχάσουμε, παράλληλα με τα γεγονότα, τους 45 βαθμούς Κελσίου που επικρατούσαν στη Λάρισα εκείνες τις ημέρες, την καταιγίδα που παρολαυτά κατάφερε να πνίξει την πόλη αλλά και τις πρωτοφανείς ουρές στα ATM, μιας και όλοι είχαν να διαχειριστούν για πρώτη φορά το εβδομαδιαίο όριο στις αναλήψεις τους, ενώ οι συνωμοσιολογίες έδιναν κι έπαιρναν.

εκτύπωση Κατηγορίες: wordpress, wordpress greek community, προσωπικά | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!