Σε αυτές τις εκλογές (2012) πρέπει να ψηφίσουμε “εν θερμώ”

6 Απριλίου, 2012

Οι εκλογές έρχονται και η συζήτηση ανάβει. Κάποιοι επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους. Θέλουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ακούω πολύ συχνά τελαυταία απόψεις που λένε ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει να ψηφίσουμε με ψυχραιμία και να πάρουμε αποφάσεις όχι "εν θερμώ". Γιατί, λέει, τώρα δεν είναι η σωστή ώρα να κρίνουμε τους φταίχτες για την κατάσταση της χώρας. Τώρα είναι η ώρα να σωθεί η Ελλάδα, λέει, και με συναίνεση και μπλα-μπλα-μπλα…

Αυτά τα λένε αυτοί που πρώτοι (και όχι μόνοι, βέβαια) φταίνε. Αυτοί οι ίδιοι που πρώτοι και καλύτεροι έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση θέλουν ήρεμους τόνους και συναίνεση και να σώσουν, λέει, τη χώρα (άλλη μια φορά). Είναι που βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και τρέμουν. Τρέμουν αλλά δεν κοκκινίζουν. Ας προσπεράσουμε, δε, την αντίφαση ότι, ενώ μας έφτασαν ως εδώ, ισχυρίζονται ότι μπορούν και να μας βγάλουν από εδώ.

Πρέπει να μη διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Πρέπει να ψηφίσουμε εν θερμώ. Τώρα που οι πληγές είναι νωπές και το μπαρούτι μυρίζει ακόμη. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Οφείλουμε να θυμόμαστε. Περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε τώρα πρέπει να διατηρήσουμε τη μνήμη μας καθαρή και έντονη. Ναι, σε αυτές τις εκλογές πρέπει να τιμωρήσουμε όσους ο καθένας μας θεωρεί ότι φταίνε. Όχι στις επόμενες! Τώρα που πονάει ακόμα πρέπει πάρουμε τις αποφάσεις μας και όχι μετά που θα το ξεχάσουμε και θα ξαναβολευτούμε. Γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ξαναβολευτούμε σε μια ίσως λιγότερο "βολεμένη" κατάσταση.

Κι όσο για τη σωτηρία της χώρας να μην ανησυχεί κανείς. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί και οι υπογραφές έχουν πέσει. Η χώρα έχει δεσμευτεί για τα πάντα και δύσκολα κάποιος πολιτικός θα τολμήσει να παρεκκλίνει από αυτά. Η μόνη μας ελπίδα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις να γίνει πραγματικά με όρους ανάπτυξης. Οι δεσμεύσεις είναι δεδομένες. Όχι όμως ο τρόπος. Για το θεό, όμως, ας μη βάλουμε "το λύκο να φυλάει τα πρόβατα".

Ναι, να ψηφίσουμε εν θερμώ. Με μνήμη. Και να αναζητήσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις. Και να τις ψηφίσουμε. Και ας αποτύχουν μετά. Να το λες κάθε βράδυ στον εαυτό σου πριν κοιμηθείς. Έχεις επιλογή. Μην ξεχνάς. Μην ξεχάσεις. Μην ξεχαστείς. Είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις.

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, πολιτικά | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!