Μάλιστα, κύριε Πρωθυπουργέ

26 Οκτωβρίου, 2010

Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της χώρας, συνεχίζοντας το σερί των καλά ψυχολογημένων και στιβαρών κινήσεών του, εμφανίστηκε χτες βράδυ σε διακαναλική συνέντευξη (6 κανάλια, δημόσια και ιδιωτικά) για να μας μιλήσει (σε εμάς, το λαό) για τα προβλήματα της χώρας, τους προβληματισμούς του και τα διακυβεύματα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τώρα γιατί χρειαζόταν όλη αυτή η πομπή και η διάρκεια της συνέντευξης δεν έχει γίνει κατανοητό. Εκτός κι αν πρέπει να διαβάσουμε κάτι που κρύβεται "ανάμεσα στις γραμμές" και δε μας το λέει. Γιατί πρέπει να τους μαζέψει όλους ο πρωθυπουργός της χώρας για να τους μιλήσει για τα πιο αυτονόητα πράγματα δεν μπορώ να το καταλάβω! Είχαμε και έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Το ξέραμε και εξακολουθούμε να το γνωρίζουμε. Τι μας είπε χτες τελικά;

Άλλο ήταν που ήθελε να πει ο Γιώργης, όμως ντε! Ήθελε, λέει, να σηκώσει το γάντι που του πέταξε η αντιπολίτευση, η οποία διακήρυξε ότι μέσα από τις τοπικές εκλογές οι πολίτες θα πρέπει να "μαυρίσουν" την κυβερνητική πολιτική, το ΔΝΤ και το μνημόνιο. Οι φουκαριάρηδες κι αυτοί. Δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν και φορτώνουν τα πολιτικά προβλήματα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Και δεν ντρέπονται καθόλου για αυτό! Να ψηφίσω για δήμαρχο Κολοπετεινίτσας, δηλαδή, με βάση το αν θέλω το μνημόνιο ή όχι! Και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, σε μια επίδειξη ανάλογης ξεδιαντροπιάς, "σηκώνει το γάντι" και απαντά στο ίδιο πνεύμα.

Δεν είχε άλλη επιλογή; Η κυβέρνηση των 160 βουλευτών δεν έχει άλλη επιλογή; Θα μπορούσε ξεκάθαρα να πει ότι αυτή η προσέγγιση είναι απαράδεκτη και να τους εγκαλέσει που παραπλανούν τους ψηφοφόρους ανακατεύοντας την πολιτική σκηνή με την τοπική αυτοδιοίκηση. Έτσι θα έδειχνε ανωτερότητα και σοβαρότητα. Θα μπορούσε να θυμίσει πως αυτή η φιλοσοφία η ίδια βρίσκεται πίσω από τον φιλόδοξο Καλλικράτη, τον οποίο η κυβέρνησή του έφερε ως νόμο και ψήφισε. Αντί για αυτό δέχθηκε την πρόκληση. Δέχθηκε δημόσια και φωναχτά να μπει σε αυτή την άθλια αντιπαράθεση.

Σα να μην έφτανε αυτό βρήκε και την αφορμή να εντείνει το πολιτικό παιχνίδι! Γιατί, από τη μια, πρακτικά απείλησε (ενημέρωσε/διαπίστωσε/πες το όπως θες το ίδιο κάνει) τους ψηφοφόρους ότι, αν πράγματι οι τοπικές εκλογές εμφανίσουν αποτελέσματα δυσμενή για το κυβερνόν κόμμα, τότε αυτό θα συνιστά ζήτημα πολιτικής σταθερότητας της χώρας και άρα να προσέχουν τι ψηφίζουν. Ενώ, από την άλλη, έβγαλε και την ουρά του απέξω, λέγοντας ότι αν οδηγηθούμε σε εκλογές βουλευτικές σύντομα τότε θα φταίει το ασταθές σκηνικό που θα έχει δημιουργηθεί και όχι η αδυναμία να εφαρμόσει το όποιο πρόγραμμά του.

ΥΓ: Μάλλον έχουμε να τα περιμένουμε κάτι τέτοια από το Γιώργη, Θυμηθείτε το μελόδραμα της ανακοίνωσης για τη διαφυγή στο ΔΝΤ από το Καστελόριζο. Όταν είναι να μας ανακοινώσει κάτι πολύ ζόρικο αυτό το παλικάρι διαλέγει τον πιο δραματικό τρόπο και εξαιτίας αυτού τούτο το χτεσινό με υποψιάζει επικίνδυνα. Τον βλέπω σύντομα να μας μαζεύει όλους στο Σύνταγμα, όπου θα προσέλθει μαρτυρικά στα γόνατα φορώντας αγκάθινο στεφάνι και με ανοιχτά τα χέρια θα μας ανακοινώσει την οριστική χρεοκοπία της χώρας, έπειτα από την ηρωική αλλά μάταιη προσπάθεια του να τη σώσει από το βούρκο στον οποίο τη βύθισε η Νέα Δημοκρατία και, να το ξέρουμε, δε φταίει κανείς άλλος μόνο η Νέα Δημοκρατία, αυτοί στο ΠΑΣΟΚ γεννήθηκαν χτες και δε φέρουν ευθύνες.

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, πολιτικά | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!