Τις πταίει για το κακό;

4 Μαΐου, 2010

Το"κακό" είναι… το "κακό που μας βρήκε". Το ΔΝΤ, τα μέτρα του και το απαράδεκτο κράτος που στήσαμε τόσα χρόνια μέχρι να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο. Και ποιος φταίει για αυτό; Με το στόμα ανοιχτό παρακολούθησα χτες το βράδυ (03/05/2010) στην εκπομπή του Mega "Ανατροπή" τον παρουσιαστή της κ. Πρετεντέρη να επιδίδεται σε καμπάνια απόλυτης ενοχοποίησης της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ για το "κακό". Την ώρα που την προηγούμενη εβδομάδα στην ίδια εκπομπή παρουσιαζόταν δημοσκόπηση που παρουσίαζε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κατηγορεί και τα δύο κόμματα για τη σημερινή κατάσταση. Την ίδια ώρα, στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος ανέφερε στον κ. Παπαχελά ότι τον περασμένο Αύγουστο (του 2009), λίγο πριν τις εκλογές του Οκτώβρη, είχε αναλύσει το ζήτημα των μεγεθών του ελλείμματος και του χρέους, τόσο στον κ. Καραμανλή όσο και στον κ. Παπανδρέου. Ο κ. Πρετεντέρης παρουσίασε πίνακες που έδειχναν την πορεία του χρέους την 5ετία 2004-2009 και την πορεία των προσλήψεων στο δημόσιο. Είναι βέβαιο ότι το μερίδιο των κυβερνήσεων Καραμανλή στο "κακό" είναι τεράστιο. Φαίνεται και από τους πίνακες του κ. Πρετεντέρη αυτό! Μέσα σε 5 χρόνια κατάφεραν να ανταγωνίζονται σε καταστροφικότητα 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ! Αλλά το να αγνοείς την ιστορία πριν το 2004 είναι προκλητικό. Θυμίζει τις πρόσφατες προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ για εξεταστικές επιτροπές σχετικά την οικονομία αλλά μόνο για τα έτη από το 2004 και έπειτα. Προκαλεί το κοινό αίσθημα που ξεκάθαρα δηλώνει "φταίνε και οι δύο".

Φυσικά, δε φταίνε μόνο αυτοί οι δύο, τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν, δηλαδή, αλλά και ένα σωρό άλλοι παράγοντες. Μιλώντας, όμως, για τις πρόσφατες κυβερνήσεις έχεις διαπράξει ένα τεράστιο λάθος, αν ξεχωρίσεις τη μία από την άλλη και καταλογίσεις ευθύνες μονόπλευρα. Έχεις στερήσει το δικαίωμα στο δύστυχο αυτό κράτος να ξεσκαρτάρει επιτέλους το πολιτικό σκηνικό που έχει λιμνάσει. Του κάνεις κακό! Δεν είναι αυτό υγιής στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής ωσότου να ξεπεραστεί η κρίση. Δεν είναι δυνατόν ως δημοσιογράφος να αγνοείς το γεγονός ότι μόλις χτες ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα κι αντί να τα συζητάς και να αναζητάς τι μέλλει γεννέσθαι και το πώς, να προσπαθείς να στηρίξεις τόσο άκομψα την κυβέρνηση κατηγορώντας αποκλειστικά και μόνο την προηγούμενη. Ταυτόχρονα, να ασχολείσαι με το πόσο βλαβερό είναι οι πολίτες να κινητοποιούνται σε αγώνες για τα δικαιώματά τους σε περίοδο κρίσης. Οι εξουσίες είναι τέσσερις και όλες πάσχουν σε αυτή τη χώρα!

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, πολιτικά | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!