Συντάξεις βουλευτών

23 Νοεμβρίου, 2007

Μια από τις χθεσινές ειδήσεις στην τηλεόραση και σήμερα στις εφημερίδες ήταν τα επίπεδα των συντάξεων των βουλευτών μας. Θέμα επίσης ήταν και το αν είναι θεμιτό να δέχονται και τη βουλευτική σύνταξη μαζί με όποια άλλη από το επάγγελμά τους. Το κατά πόσο το βουλευτιλίκι είναι επάγγελμα ας μην το σχολιάσουμε. Επίσης ας μην σχολιάσουμε το πόσοι και ποιοι από αυτούς έχουν πραγματική ανάγκη συντάξεως – γιατί υπάρχει και το οξύμωρο ότι ενώ είναι δίκαιο να συντηρούνται από εμάς εκείνοι που μας αντιπροσωπεύουν, κυρίως εκείνοι που έχουν μια κάποια οικονοιμική άνεση εχουν και τη δυνατότητα να γίνουν εκπρόσωποί μας.

Τα πράγματα έχουν ως εξής και ισχύουν μετά το 65ο έτος ηλικίας: ο βουλευτής που έχει συμπληρώσει 4 χρόνια θητείας θα πάρει μετά τα 65 περίπου 1.400 ευρώ, έπειτα από 10 χρόνια 3.500 ευρώ και έπειτα από 15 χρόνια 4.200 ευρώ, φτάνοντας στο ανώτατο πλαφόν ύστερα από 17 χρόνια, περίπου 4.500 ευρώ (ΤΑ ΝΕΑ 23-11-2007).

Σας φαίνονται πολλά; Μη βιαστείτε να απαντήσετε! Γιατί για να πάρει ως σύνταξη κάποιος βουλευτής 4500€ θα πρέπει να έχει θητεύσει ως βουλευτής 17 χρόνια. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει να έχει ψηφιστεί βουλευτής σε 5 διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις, ίσως και παραπάνω. Γιατί να αρνηθούμε μια καλή σύνταξη σε έναν άνθρωπο που τον θέλαμε για τόσες 4ετίες εκπρόσωπό μας στο κοινοβούλιο;

Το ξέρω… δεν τον ψήφισες εσύ άλλοι τον ψήφισαν, πιο πολλοί από εσένα. Μπορείς να το πιστεύεις. Όλοι μαζί τον ψηφίσαμε τόοοσες φορές. Αφού τον ψηφίσαμε τόσες φορές, λοιπόν, είναι άκαιρο να παραπονιόμαστε για το μέγεθος της σύνταξής που εμείς του εξασφαλίσαμε.

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, πολιτικά | rss 2.0 | trackback

3 σχόλια στο “Συντάξεις βουλευτών”

Ο/η "Μαριόγκι" είπε:

Θεωρητικά, οι υψηλοί μισθοί των πολιτικών δικαιολογούνται (όπως και αυτοί των δικαστών π.χ.) ώστε να μη γίνονται εύκολα εξαγοράσιμοι από μικροσυμφέροντα και ιδιωτικές βουλεύσεις(το κατά πόσο αυτό τηρείται… το γνωρίζουμε όλοι καλά,νομίζω).
Όσο για τις συντάξεις… εγώ που έχω πολλούς γνωστούς και καλούς φίλους, σημαίνει πως θα πάρω και μεγαλύτερη σύνταξη;!Βεβαίως και δεν κάνουμε την ίδια εργασία, αν και υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στα “βαρέα & ανθυγιεινά” όχι 17, αλλά 27 χρόνια!
Από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα “οικονομικής διαφθοράς”,θα μπορούσαν να παίρνουν συντάξεις υψηλές(εννοείται, όποιος παίρνει και 2η σύνταξη να φορολογείται αναλόγως),να διαβαθμίζονται με βάση τα χρόνια της υπηρεσία τους, αλλά να μην ξεπαιρνούν τις 3.000 ευρώ, για παράδειγμα!
Αν και φοβάμαι, οτι οι επιτήδειοι θα προσπαθούσαν να “αρπάξουν” όσα μπορούν περισσότερα, ήδη από τη θητεία τους!
Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία εμεις, δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε οι πολιτικοί μας!

27 Νοεμβρίου, 2007 στις 4:50 μμ

Ο/η "Μαριόγκι" είπε:

*ξεπερνούν

27 Νοεμβρίου, 2007 στις 4:52 μμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Σε γλίτωσε ο τόνος… θα έλεγες ξεπαίρνουν…
Αλλά έχεις δίκιο!

27 Νοεμβρίου, 2007 στις 5:05 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!