Καλή χρονιά με Firefox OS (και στην Αθήνα)

15 Ιανουαρίου, 2013

firefoxOS-app-days_graphic_RGB-245x300Καλή χρονιά με Firefox OS. Πρόκειται για το νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα (ζμαρτφόουνς, τα λένε) που κατασκευάζει το Mozilla Foundation, βασισμένο στο browser Firefox, το browser που θα έπρεπε να προτιμάς. Και, ναι, φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τα αγαπημένα σας iOS και Android. Έχει ένα μεγάλο όπλο για να σε κάνει να το συμπαθήσεις. Είναι ανοιχτό. Ανοιχτό! Μπορεί όποιος θέλει να το πάρει και να το δοκιμάσει. Είναι ανοιχτό όπως είναι ανοιχτό το internet. Δεν ανήκει σε κανέναν και ανήκει σε όλους.

Στις 26 Ιανουαρίου 2013 διεξάγεται διεθνώς το “Firefox OS App days”. Συμμετέχει και η Αθήνα στο ΟΤΕacademy:

…στις 26 Γενάρη διοργανώνονται τα Firefox OS App Days σε 23 πόλεις του κόσμου. Απευθύνονται κυρίως σε developers που ενδιαφέρονται για τεχνολογίες web και θέλουν να μάθουν τα πάντα για το πως μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν ως πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για mobile (Firefox OS, Android) και για Desktop (Linux, Windows, Mac).

(via)

Update1: Pre-event για developers στο Hackerspace.gr, ένα Σάββατο πιο πριν, στις 19/01/2013.

Update2: Ο Mozilla αποκαλύπτει το πρώτο κινητή με Firefox OS: Mozilla reveals Firefox OS.

Update3: Τα πρώτα developer preview devices με Firefox OS ανακοινώθηκαν.

εκτύπωση Κατηγορίες: firefox os, διαδίκτυο, τεχνολογία | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!