Άδωνης Γεωργιάδης, ένας υπέροχος λαϊκιστής

10 Οκτωβρίου, 2018

Εντελώς συμπτωματικά χτες το βράδυ χάζευα (κυριολεκτώ) ένα βίντεο του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έχει αυτοαναγορευθεί καθηγητής ιστορίας και (φοβάμαι ότι) πληρώνεται κιόλας για να κάνει μαθήματα σε δύστυχους που διψάνε για να ακούσουν την ιστορία όπως αυτοί θα την ήθελαν να έχει εκτυλιχθεί. Δεν κρατήθηκα να σχολιάσω καναδυό κραυγαλέα σημεία.

Να σημειώσω ότι έχει ιδιαίτερο φολκλορικό ενδιαφέρον να τον ακούσει κανείς να μιλάει α) γιατί είναι πράγματι χειμαρρώδης και καθηλωτικός αφηγητής β) δεν κάνει παρεκκλίσεις σε σημαντικά και αποδεδειγμένα γεγονότα, αλλά δίνει τις δικές του πάντα ελληνοπρεπείς ερμηνείες σε αυτά (πχ εμείς οι Έλληνες έχουμε ως φυσική μας κατάσταση την παρακμή μεν, όμως όταν ακμάζουμε, ε, τότε γαμάμε και δέρνουμε το σύμπαν), αλλά γ) σε ζητήματα που δεν έχουν στέρεα ιστορικά τεκμήρια μεταμορφώνεται σε Λιακόπουλο (και ισχυρίζεται πχ ότι οι Ινδοευρωπαίοι ξεκίνησαν από τον ελλαδικό χώρο ή ότι οι Μυκηναίοι βοήθησαν να κατασκευαστεί το Στόουνχετζ), ενώ δ) γίνεται γραφικός θυμίζοντας στο κοινό του ότι, χα, αυτό δεν το ξέρατε, εεε, ή ότι τώωωρα θα σας πω εγώ αυτό που θα σας καταπλήξει και δεν το περιμένατε, δηλαδή ένας θεατρίνος που πιο πολύ επιθυμεί να εντυπωσιάσει το κοινό του παρά ένας δάσκαλος που προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους μαθητές του!

Σήμερα (συμπτωματικά, όπως είπα) ο Σαραντάκος τον κάνει φύλλο και φτερό για διάφορα άλλα που αναφέρονται στο ίδιο βίντεο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πόσοι από τους καθηγητές της Ελληνικής Αγωγής, της ιδιωτικής σχολής που ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει στήσει, έχουν πτυχία από το (φανταστικό, από ό,τι φαίνεται) Πανεπιστήμιο Alpine της Ζυρίχης, ένα πανεπιστήμιο που αν το αναζητήσεις στη Google, θα βρεις μια σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, ένα blog στο WordPress.com και μια άδεια σελίδα στο Facebook.

Κάποιοι μπορεί να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ρεαλιστή, φιλελεύθερο πολιτικό, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και, άλλωστε, η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, άρα, τι να κάνουμε, θα επιλέξουμε το μη χείρον. Εγώ πάλι βλέπω έναν τσαρλατάνο λαϊκιστή, καθόλου φιλελεύθερο, έναν πολιτικό οππορτουνιστή, έναν αρχαιόκαυλο ελληνόπληκτο, που για ψηφοθηρικούς (ελπίζω και όχι ιδεολογικούς) λόγους είναι αντιπρόεδρος του επόμενου κόμματος που θα κυβερνήσει τη χώρα και προκαλεί εδώ και χρόνια πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμο κακό.

Λοιπόν είμαι κι εγώ λιγάκι ρεαλιστής και δεν είμαι καθόλου φίλος της τρέχουσας κυβέρνησης (πρέπει να τα λέμε κι αυτά γιατί τα βλέπω έτοιμα τα τσιτάτα) αλλά ούτε και της κυβέρνησης που βλέπω να μας έρχεται του χρόνου. Θα ήθελα όμως η όποια κυβέρνηση μας λάχει να κάνει δυο-τρία βήματα μπροστά αντί πίσω και να καθαρίσει λιγάκι την περίσσια κοπριά που κουβαλάει.

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, πολιτικά | rss 2.0 | trackback

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα!

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!