Η Google κατεβάζει τις δυνατότητες του Galaxy Nexus στις ΗΠΑ (με ειδικά updates) έπειδη παραβιάζει (γελοία) πατέντα της Apple

6 Ιουλίου, 2012

Ο πατεντοπόλεμος των γιγάντων της τεχνολογίας στις μέρες μας είναι σφοδρός, βρώμικος και τελικά γελοίος. Κοίτα τώρα τι έγινε. Η Google βγάζει το Samsung Galaxy Nexus στην αγορά ωραίο και γυαλιστερό. Η Apple το ξεσκονίζει και ανακαλύπτει ότι κάποια από τις πατέντες της παραβιάζεται (σιγά που δε θα ανακάλυπτε). Το Galaxy Nexus επιτρέπει στο χρήστη, μέσω της αναζήτησής του, να ψάχνει όχι μόνο στο internet αλλά συνδυαστικά και στα περιεχόμενα του ίδιου του κινητού και των εφαρμογών του, στα δικά του δεδομένα, δηλαδή. Αυτό η Apple το έχει πατεντάρει και πιστεύει ότι είναι η μόνη στον κόσμο που έχει το δικαίωμα να αξιοποιεί. Μηνύει τη Google και απαιτεί την απαγόρευση της κυκλοφορίας του Galaxy Nexus. Η Google σταματάει να το διαθέτει στην αγορά και εκδίδει ειδικό update για τη συσκευή αυτή που “κατεβάζει” (downgrade) τη δυνατότητα αυτή σε όσους πρόλαβαν να το αποκτήσουν.

Κατάλαβες; Χρήστες αγόρασαν μια συσκευή, η οποία είχε κάποιες δυνατότητες (για τις οποίες την αγόρασαν), και ξαφνικά, μια μέρα, κάποια από αυτές τις δυνατότητες ακυρώνεται αυτόματα επειδή:

“some mindless 9-to-5 office drone at the United States Patent and Trademark Office with 2.3 kids, dog, cat, and a wife who works at WalMart, granted a stupid mindless software patent on an utterly trivial nugget of functionality”

εκτύπωση Κατηγορίες: δε βαριέσαι, διαδίκτυο | rss 2.0 | trackback

1 σχόλιο στο “Η Google κατεβάζει τις δυνατότητες του Galaxy Nexus στις ΗΠΑ (με ειδικά updates) έπειδη παραβιάζει (γελοία) πατέντα της Apple”

Ο/η "Κώστας" είπε:

Αυτό το θέμα με τις πατέντες αρχίζει και με κουράζει. Απαράδεκτο. Το Samsung Galaxy SIII βγήκε σε μπλε και με καμπύλες περίεργες ακριβώς για να μην θυμίζει iphone “λέγεται”, επειδή το έχει πατεντάρει κι αυτό η Apple (τις ίδιες αποστάσεις της οθόνης από τα άκρα και τις πανομοιότυπες καμπύλες της συσκευής). Πάλι καλά που δεν πατένταρε γενικά τις touch screen οθόνες (έχει πατεντάρει την οθόνη με τα εικονίδια και την taskbar όμως).
Δεν ξέρω ποιος θα χάσει από όλο αυτό…

6 Ιουλίου, 2012 στις 12:35 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!