Έπειτα από 10 μέρες με το ποδήλατο. Όλα καλά εκτός από ένα!

22 Σεπτεμβρίου, 2011

Δεν είμαι – ακόμη – ο πιο αρμόδιος για να αρθρογραφώ περί ποδηλασίας αλλά μπορώ να καταθέσω τη δική μου μικρή εμπειρία πάνω στο ποδήλατο. Είναι 10 μέρες, λοιπόν, που έχω το νέο μου ποδήλατο και το χρησιμοποιώ καθημερινά για να πηγαινοέρχομαι στο γραφείο. Ο καιρός, πλην μιας βροχερής μέρας, είναι καλός και σιγά σιγά δροσίζει κιόλας. Όλα πάνε σχετικά καλά. Ένα είναι που δεν αντέχεται! Και δεν είναι ούτε η έλλειψη ποδηλατοδρόμων ούτε οι οδηγοί των αυτοκινήτων. Ακόμη και για αυτούς έχω να πω ότι, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, είναι αρκετά προσεκτικοί και ανεκτικοί μαζί μου.

Αυτό που δεν αντέχεται είναι το καυσαέριο! Πάνω στο ποδήλατο ζεις τη ρύπανση της ατμόσφαιρας στο μάξιμουμ. Αναπνέεις φρικτό καυσαέριο. Από αυτό που αναπνέεις έτσι κι αλλιώς στην Αθήνα αλλά τώρα το συναντάς στην πηγή του. Ανοίγουν τα πνευμόνια σου από το πετάλι μόνο και μόνο για να υποδεχθούν διοξείδια και μονοξείδια και δεν ξέρω τι άλλο. Γι' αυτό αν είχα ένα μαγικό ραβδάκι ούτε ποδηλατόδρομους θα έφτιαχνα ούτε τις συνειδήσεις των ανθρώπων θα άλλαζα. Πρώτο-πρώτο αυτό θα άλλαζα: λιγότερο καυσαέριο. Φτάνει!

εκτύπωση Κατηγορίες: ποδήλατο, προσωπικά | rss 2.0 | trackback

7 σχόλια στο “Έπειτα από 10 μέρες με το ποδήλατο. Όλα καλά εκτός από ένα!”

Ο/η "Κώστας" είπε:

Μην μου λες τέτοια! Και ετοιμαζόμουν να φέρω το ποδήλατο από το χωριό! Τόσο χάλια;

22 Σεπτεμβρίου, 2011 στις 12:15 μμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Είπαμε, όλα καλά εκτός από ένα!

22 Σεπτεμβρίου, 2011 στις 1:08 μμ

Ο/η "javapapo" είπε:

Γεια χαρά, ένας ταπεινός commuter ακόμα! Υπάρχει λύση στο πρόβλημα σου και την χρησιμοποιώ. Θα πάρεις μια μάσκα – τις λέμε μάσκες Ninja που έχουν ειδικό φιλτρακι απο μέσα και θα δεις μεγάλη βελτίωση ,

Εγώ έχω αυτή -> http://www.wiggle.co.uk/respro-techno-anti-pollution-mask/

Καλή συνέχεια και φυσικά προσοχή σε όλους εμάς τους θαρραλέους !

22 Σεπτεμβρίου, 2011 στις 2:18 μμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Ναι μια μάσκα είναι μια κάποια λύση αλλά, δυστυχώς, γνωστός μου γιατρός μου είπε ότι οι μάσκες που κυκλοφορούν για ποδηλάτες δεν είναι αποτελεσματικές. Κι αυτές που αρχίζουν και γίνονται αποτελεσματικές αρχίζουν και γίνονται εμπόδιο στην ποδηλασία (μεγάλες, άβολες κλπ).

Ninja, λοιπόν, ε…

22 Σεπτεμβρίου, 2011 στις 2:47 μμ

Ο/η "Tristanos" είπε:

Δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά για το καυσαέριο. Η μάσκα είναι αρκετά άβολο πράγμα και το καυσαέριο είναι πραγματικά αηδιαστικό όταν προσπαθείς να πάρεις κάθε επόμενη ανάσα σου πάνω στο ποδήλατο.

Έχω βέβαια μια άλλη πρόταση : σορτσάκι με μαξιλαράκι. Θα δεις αλλιώς τον κόσμο.

26 Σεπτεμβρίου, 2011 στις 8:22 πμ

Ο/η "Tristanos" είπε:

Μπορεί να έχεις επίσης μια εναλλακτική λύση : προσπάθησε να βρεις διαδρομή, παράπλευρη στην διαδρομή σου, ώστε να μην συμπορεύεσαι με πολλά αυτοκίνητα. Βρες δρόμους με λιγότερη κυκλοφορία ακόμα και αν είναι μεγαλύτερη η συνολική απόσταση. Υπάρχει πιθανότητα να είναι μερικώς απαλλαγμένοι από το πολύ καυσαέριο.

27 Σεπτεμβρίου, 2011 στις 8:51 πμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Ναι, αυτή είναι μια καλή λύση. Ένας φίλος μου είπε ότι στις “παράπλευρες” οδούς η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ως και 70% λιγότερη σε σχέση με τις κεντρικές. Όμως τα στενάκια είναι πολύ άσχημα για ποδηλασία, πρέπει να σταματάς κάθε τόσο στις διασταυρώσεις όπου υπάρχει πολύ μειωμένη ορατότητα και, συνήθως, όχι φανάρια. Ίδωμεν…

27 Σεπτεμβρίου, 2011 στις 4:59 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!