Τελευταία μαθαίνω να παίζω αυτό…

22 Ιουνίου, 2011

Πριν από – λίγα – χρόνια κάποιοι φίλοι – μαζεύτηκαν και – μου πήραν δώρο γενεθλίων αυτή την ηλεκτρική κιθάρα!

Πρόκειται για μια Swing Smash (τύπου Fender Stratocaster).

Το δώρο το εκτίμησα πολύ αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν πήρα τη μεγάλη απόφαση να το αξιοποιήσω πραγματικά. Δεν είχα μάθει ποτέ μου μουσική στο παρελθόν κι αυτό έμεινε ένα μεγάλο απωθημένο. Τώρα, με τα 30 πατημένα, το προσπαθώ. Και έχει πλάκα – όταν δεν είναι απόλυτα εκνευριστικό και απογοητευτικό! Αλλά, διάολε, τόσες γλώσσες προγραμματισμού έμαθα και 2 ξένες γλώσσες, πόσο πιο δύσκολη να είναι η “γλώσσα της μουσικής”; Θα μάθω και θα σας πω.

Ξεκίνησα παρακολουθώντας μερικά – συμπαθητικά – βιντεάκια στο youtube από έναν – πολύ συμπαθητικό – τύπο που σου μαθαίνει να παίζεις από το μηδέν τις εισαγωγές από πολύ γνωστά rock κομμάτια. Έτσι, έμαθα την εισαγωγή του “I can’t get no satisfaction” και του “Smoke on the water” κι έκανα την εισαγωγή από το “Pretty woman” να ακούγεται σαν τη Μισυρλού. Και η όρεξή μου μεγάλωσε και τώρα παρακολουθώ online μαθήματα για αρχάριους από το Jamplay με 19$ το μήνα.

Είμαι στην αρχή-αρχή ακόμη. Και ζητώ συγνώμη από τους γείτονες! Υποπτεύομαι ότι θα πάρει αρκετά χρόνια μέχρι να φουσκώνουν από υπερηφάνεια που κάποτε εγώ τους έσπαγα τα νεύρα μαθαίνοντας ηλεκτρική κιθάρα και να διηγούνται την εμπειρία τους στους δημοσιογράφους. Κάθε αρχή και δύσκολη. Αλλά και το ήμισυ του παντός!

εκτύπωση Κατηγορίες: μουσική, προσωπικά | rss 2.0 | trackback

4 σχόλια στο “Τελευταία μαθαίνω να παίζω αυτό…”

Ο/η "Tristanos" είπε:

Μα καλά τώρα στα γεράματα?????!!!!!!

27 Ιουνίου, 2011 στις 8:18 πμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Περίμενα κάποιο πιο ευφυές σχόλιο από του λόγου σου. Κακοηθέστατε!

27 Ιουνίου, 2011 στις 10:51 πμ

Ο/η "Tristanos" είπε:

Η αλήθεια είναι ότι είχα πολλά στο μυαλό μου αλλά δεν ήθελα να τα αφήσω σε ένα απλό post. Καλύτερα από κοντά. Αυτό εξέλαβε το σχεδόν σαν πρόσκληση. Θα επανέλθω μαζί με τον φιλαράκο σου τον John.

27 Ιουνίου, 2011 στις 9:08 μμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Αυτό θα το “εξελάβω” σαν πρόκληση!

28 Ιουνίου, 2011 στις 12:26 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!