“No country for old men”

16 Μαρτίου, 2008

Το είδα! Περιπέτεια με δόσεις θρίλερ, με έναν φτωχοδιάβολο αλλά επίμονο Αμερικανό να βρίσκει κατά λάθος τα χρήματα μιας αποτυχημένης δοσοληψίας ναρκωτικών, έναν παρανοϊκό – πληρωμένο – δολοφόνο (Χαβιέ Μπαρδέμ, όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου, χειρότερο κούρεμα ever στον κινηματογράφο, αλλά που ομολογουμένως προσδίδει στοιχεία στη φυσιογνωμία του), που κυνηγά τον πρώτο, κι έναν υπό συνταξιοδότηση, απογοητευμένο αστυνομικό που παρακολουθεί την υπόθεση από απόσταση και αποκρυσταλλώνει – εν είδει αφηγητή – τη σήψη της σύγχρονης κοινωνίας, που έχει απαξιώσει την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Όσκαρ καλύτερης ταινίας – και τέσσερα συνολικά! Εεε; Από πού κι ως πού; Οπωσδήποτε, παρακολουθείται και με ενδιαφέρον και με σασπένς! Είναι και αφοί Κοέν, δε λέω, αλλά ως εκεί. Επίσης, αν σας υποσχεθούν δώρο το soundtrack της ταινίας, σας έχουν κοροϊδέψει. Δεν υπάρχει! Το μόνο που σπάει την – αγωνιώδη – ησυχία είναι οι πυροβολισμοί…

*****

εκτύπωση Κατηγορίες: είδα, σινεμά | rss 2.0 | trackback

1 σχόλιο στο ““No country for old men””

Ο/η "george" είπε:

Το είδα κι εγώ (βασικά, το είδαμε μαζί)! Μια σημείωση μόνο:

Η ένταση της ταινίας κλιμακώνεται τόσο πολυ με ΚΑΘΑΡΗ και αριστουργηματική σκηνοθεσία (όμως και ερμηνεία) που οι πυροβολισμοί είναι σχεδόν καλοδεχούμενοι σαν μέσο αποφόρτισης!

Αντε, άλλη μία:
Ίσως τελικά να αξίζει συνολικά το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για λόγους σεβασμού. Τόσο καλή και χωρίς μουσικη. Και όταν λέμε χωρίς μουσική εννοούμε ΟΥΤΕ ΑΧΝΑ! 6* στους αδελφούς γιατί αφαίρεσαν από την ταινία το μεγαλύτερο εργαλείο των θρίλλερ χωρίς να της αφαιρέσουν τίποτε άλλο.

16 Μαρτίου, 2008 στις 12:33 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!