Αγγλία – Υποχρεωμένοι οι ISPs να φιλτράρουν τα P2P αρχεία από τον Απρίλιο του 2009

25 Φεβρουαρίου, 2008

Αυτή η είδηση κάνει αρκετή εντύπωση. Η Αγγλία είναι – πιθανότατα – η πρώτη χώρα που επιχειρεί να υποχρεώσει τις εταιρείες παροχής internet να εμποδίσουν το διαμοιρασμό πακέτων μέσω τεχνολογιών P2P (emule, limewire, torrents κλπ). Από τον Απρίλιο του 2009, οι εταιρείες παροχής internet στη Μ. Βρετανία θα είναι υποχρεωμένες να φιλτράρουν τα δεδομένα που διακινούνται ανάμεσα στους χρήστες τις έτσι ώστε να "κόβουν" αυτά που αφορούν παράνομο διαμοιρασμό αρχείων (ταινίες, μουσική κλπ) που έχουν πνευματικά δικαιώματα. Το φαινόμενο αυτό, στην έκταση που παίρνει με τις συγκεκριμένες διατάξεις, είναι πρωτοφανές και μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί στο χρόνο που απομένει. Εντωμεταξύ, οι ISPs ισχυρίζονται ότι αυτή η υποχρέωση θα ισοδυναμούσε με το να ανοίγουν και να διαβάζουν τα γράμματα των πολιτών οι ταχυδρομικές υπηρεσίες προτού τα παραδώσουν. Επίσης, ο ισχυρισμός υπέρ του μέτρου αυτού λέει ότι 6 εκατομμύρια περίπου χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων διαμοιράζονται παράνομα αρχεία, ενώ, όπως συζητείται στο slashdot το σύνολο των ευρυζωνικών συνδέσεων στη Μ. Βρετανία είναι 2 εκατομμύρια, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οπουδήποτε υπαρχει ευρυζωνική σύνδεση υπάρχουν τουλάχιστον 3 χρήστες που κατεβάζουν παράνομα αρχεία.

εκτύπωση Κατηγορίες: γενικά | rss 2.0 | trackback

3 σχόλια στο “Αγγλία – Υποχρεωμένοι οι ISPs να φιλτράρουν τα P2P αρχεία από τον Απρίλιο του 2009”

Ο/η "Tristanos" είπε:

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι “αδιάκριτο” να φιλτράρουν οι ISP τα πακέτα. Αλλά με την πειρατεία τί θα γίνει. Δεν πρέπει να γίνουμε καλά παιδιά και να μην κλέβουμε? Δεν λέω ότι το μέτρο είναι η λύση του προβλήματος αλλά δεν πρέπει να βρούμε κάποιον να μας κάνει ντα για αυτά που έχουμε κάνει?

26 Φεβρουαρίου, 2008 στις 2:39 μμ

Ο/η "Τάκης" είπε:

Αδιάκριτο? Είναι ποινικό αδίκημα το να ελέγχεις τα περιεχόμενα της επικοινωνίας ενός ανθρώπου! Υπάρχει κάτι που λέγεται απόρρητο των επικοινωνιών και είναι σημαντικότερο από την πειρατεία, θα ισχυριστώ.

26 Φεβρουαρίου, 2008 στις 5:08 μμ

Ο/η "Μάνος Μάντζας" είπε:

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Τάκη. Εάν αφήσουμε να “περάσουν” τέτοιοι νόμοι θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Μόνο ολοκληρωτικά συστήματα έχουν τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις. Έλεος!

13 Μαρτίου, 2008 στις 7:33 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!