Which side are you on

4 Νοεμβρίου, 2007

Ένα θαυμάσιο και συγκινητικό τραγούδι που επανήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα χάρη σε μια εξίσου θαυμάσια διαφήμιση για γνωστή μάρκα ουίσκι! Είναι κρίμα που τόσο όμορφα πράγματα χρησιμοποιούνται για τόσο ασήμαντους σκοπούς. Αλλά ας μην κρίνουμε την εποχή μας σήμερα.

Θυμάστε:

Και να από που ξεκίνησε η ιστορία του τραγουδιού, η οποία φτάνει πίσω ως το 1930 και τους εργατικούς αγώνες της εποχής στις ΗΠΑ! Εμείς το γνωρίσαμε από τη Natalie Merchant αλλά έχει ειπωθεί και από άλλες ιστορικές φυσιογνωμίες. Πού να φανταζόταν η πρώτη κυρία που το δημιούργησε και το τραγούδησε ότι θα εξελισσόταν έτσι. Και τι παράταιρο ένα τραγούδι με τέτοιους στίχους να αξιοποιείται για να προωθήσει μια διεθνή μάρκα ουίσκι.

Στο eMule και τα σχετικά δίκτυα θα το βρείτε και από την αυθεντική του δημιουργό (Florence Reece) – για ιστορικούς λόγους. Εδώ μπορείτε να την ακούσετε να το τραγουδά η ίδια, μάλλον σε μεγάλη ηλικία.

εκτύπωση Κατηγορίες: απόψεις, μουσική | rss 2.0 | trackback

1 σχόλιο στο “Which side are you on”

Ο/η "Τάκης Μπουγιούρης » You don’t love me" είπε:

[…] Which side are you on εκτύπωση Κατηγορίες: μουσική | rss 2.0 | trackback […]

3 Δεκεμβρίου, 2012 στις 1:30 μμ

Ό,τι προαιρείσθε:

Επιτρεπτά (X)HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Εάν προσθέσετε εξωτερικά links στο σχόλιό σας τότε αυτό δε θα εμφανιστεί στη λίστα με τα υπόλοιπα σχόλια έως ότου εγκριθεί από τον υποφαινόμενο, οπότε το νου σου!